Vo Vysokých Tatrách zachraňovali poľského turistu

24.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 24. júla (TASR) - Poľského turistu, ktorý spadol počas výstupu v Mlynárovom žľabe, zachraňovala dnes Horská záchranná služba (HZS) vo Vysokých T...
Vysoké Tatry 24. júla (TASR) - Poľského turistu, ktorý spadol počas výstupu v Mlynárovom žľabe, zachraňovala dnes Horská záchranná služba (HZS) vo Vysokých Tatrách.

Dvaja poľskí turisti vystupovali smerom do Nižného Mlynárovho sedla, pričom jeden z nich sa pošmykol a spadol cez prah žľabu. Ako informoval Juraj Janko z dispečingu HZS, začali približne o 14. hodine organizovať záchrannú akciu v súčinnosti s Leteckou zdravotnou záchrannou službou v Poprade. Vrtuľník zraneného turistu po ošetrení dolnej končatiny transportoval do popradskej nemocnice.
Podľa Janka mali záchranári víkend relatívne pokojný. V sobotu popoludní ošetrili a transportovali z Hrebienka do Starého Smokovca slovenskú turistku v dôchodkovom veku, ktorá si poranila pravé rameno.
O pomoc žiadali HZS aj v piatok podvečer. Počas stretnutia jaskyniarov vo Vysokých Tatrách v Tristárskej priepasti sa v jaskyni uvoľnil skalný blok a skala spadla na koleno 45-ročného jaskyniara. Kolegovia ho vyslobodili z jaskyne a po ošetrení ho záchranári transportovali na nosidlách k vlastnému vozidlu.
 

Vyberte región

mark